Search
Close this search box.

Taaldorp

Ook dit jaar organiseerden de secties moderne vreemde talen weer een wervelend Taaldorp voor alle derde klassen. De gymzaal werd weer omgebouwd tot een echt Frans of Spaans dorp met een marktje, een café, een dokterspraktijk, een winkel en een camping. De weken daarvoor hadden de leerlingen deze situaties geoefend in de lessen en ook handige zinnetjes geleerd, die ze konden gebruiken in Taaldorp. 

In de week van 6 juni konden de leerlingen aan hun docenten tonen hoe goed ze zich kunnen redden in de doeltaal. Er waren ook enkele verrassende elementen ingebouwd in de situaties, waardoor leerlingen ook ter plekke konden laten zien hoe goed ze ook kunnen improviseren. Zo was er bijvoorbeeld een marktkoopman die probeerde zijn verrotte fruit te slijten aan de klanten en dreef er een spin in de soep in het café. Vele leerlingen deden met verve hun beklag en lieten de kaas niet van hun brood eten. Bijna alle leerlingen verlieten dan ook Taaldorp met tevreden gezichten èn een paspoortje met mooie resulaten. 

De docenten Frans en Spaans kijken terug op weer een geslaagd Taaldorp. We vertrouwen erop dat de leerlingen zich van de zomer goed kunnen redden in Frankrijk of Spanje!