Search
Close this search box.

Groep 8

De Informatiedagen en Open Dag hebben op 25, 26 en 27 januari plaatsgevonden. We kijken terug op drie fijne dagen en zijn blij dat veel achtstegroepers met hun ouders onze school hebben bezocht. We hopen dat jullie een goed beeld hebben van Het Amsterdams Lyceum en wensen je veel succes met het invullen van de voorkeurslijst. Het zou leuk zijn als we elkaar volgend jaar weer terugzien!

Je kunt ook onze brochure lezen over Het Amsterdams Lyceum, waarin je veel informatie vindt.

Voor vragen kun je altijd mailen met mevrouw Drosterij adrosterij@amsterdams.com.

Aanmelden
Voor Het Amsterdams Lyceum is een VWO-advies nodig. Leerlingen maken een voorkeurslijst met 12 middelbare scholen. Als Het Amsterdams Lyceum je eerste keuze is, zet je onze school op nummer 1.

Van 20 t/m 31 maart is de centrale aanmeldingsperiode. Inschrijving via het ouderportaal van ELK is mogelijk nadat u het definitieve basisschooladvies binnen heeft, dit is uiterlijk 22 maart. Uitgebreide informatie over hoe de centrale aanmelding precies in zijn werk gaat vindt u op 

https://schoolkeuze020.nl/centrale-aanmeldingsperiode/

In april wordt via het centrale matchingssysteem bekendgemaakt welke leerlingen op onze school zijn geplaatst.

Ouders/wettelijke verzorgers kunnen een beroep doen op de hardheidsclausule wanneer zij van mening zijn dat voor hun kind een plaatsing op één specifieke VO-school noodzakelijk is. Hiervoor is bij OSVO een centraal loket ingericht. Meer informatie over het proces en op welke gronden u een beroep kunt doen op de hardheidsclausule vindt u hier Centraal Loket Hardheidsclausule – Loting & Matching 2024-2025 : Vereniging OSVO.

Veel succes met het maken van je keuze!

https://youtu.be/iTeZhwyAoL4