Groep 8

Eind januari 2024 ontvangen we je graag op Het Amsterdams Lyceum tijdens de Informatieavond, de Informatiemiddag of de Open dag. De volgende data zijn belangrijk om te noteren! 

  • Informatieavond donderdag 25 januari van 17.00 tot 21.00 uur. 
  • Informatiemiddag vrijdag 26 januari van 14.30 tot 18.30 uur. 
  • Open dag zaterdag 27 januari van 10.00 tot 13.00 uur.

Bij de Informatiedagen gaan we werken met tijdsloten. De rector en de regent van het DB (de leerlingenraad) zullen je allerlei nuttige informatie vertellen over onze school.  Die voorlichtingsronde duurt ongeveer twintig minuten. Na afloop van die bijeenkomst in de aula kun je nog een wandeling door de school maken om het gebouw en de lokalen te zien, maar ook om vragen te stellen aan docenten en leerlingen. 

Bij de Open dag word je ontvangen in de aula en kun je je aansluiten bij een rondleiding door de school. Onze eersteklassers nemen je mee naar alle plekken van de school die je wilt zien. Zij zitten nu ongeveer een half jaar op Het Amsterdams en weten inmiddels alles over de school. Voor de Open dag hoef je je niet aan te melden, je kunt gewoon binnenlopen. Let op, er zijn dan geen voorlichtingsrondes.

Kom langs op Het Amsterdams Lyceum! Neem je ouders gezellig mee, zij zijn natuurlijk van harte welkom. 

Hieronder vind je de links waarmee je je kunt inschrijven voor een van de informatierondes op donderdag 25 of vrijdag 26 januari. Geef duidelijk aan of je met één, twee of drie personen komt. We kijken uit naar je komst!

Donderdag 25 januari: nog niet beschikbaar.

Vrijdag 26 januari: nog niet beschikbaar.

Let op! Nu de informatierondes op donderdag en vrijdag vrijwel ‘uitverkocht’ zijn, willen we je met nadruk zeggen dat je van harte welkom bent op de informatiedagen, óók zonder kaartje voor een informatieronde. 

De school is open en alle medewerkers staan klaar om je te ontvangen en al je vragen te beantwoorden. Dus schroom niet en kom gezellig langs op donderdag 25, vrijdag 26 of zaterdag 27 januari!

Je kunt ook onze brochure lezen over Het Amsterdams Lyceum, waarin je veel informatie vindt.

Voor vragen kun je altijd mailen met de heer Winkel rwinkel@amsterdams.com of mevrouw Drosterij adrosterij@amsterdams.com.

Aanmelden
Voor Het Amsterdams Lyceum is een VWO-advies nodig. Leerlingen maken een voorkeurslijst met 12 middelbare scholen. Als Het Amsterdams Lyceum je eerste keuze is, zet je onze school op nummer 1.

In april wordt via het centrale matchingssysteem bekendgemaakt welke leerlingen op onze school zijn geplaatst.

Veel succes met het maken van je keuze!

https://youtu.be/iTeZhwyAoL4