Theatervoorstelling Samen Alleen

Na drie jaar opleiding in de Theaterklas is het zover: de leerlingen beginnen met hun afstudeertraject! In de laatste week van de zomervakantie zijn ze op werkweek geweest bij de iHTs te Aubenton in Frankrijk. Hier is veel materiaal gemaakt en ook een presentatie gegeven aan mensen uit de omgeving; een goede basis voor de voorstelling! 

In het coronatijdperk kon het thema niet anders zijn dan eenzaamheid en de zoektocht van de mens naar verbinding. Afgelopen maanden werd er wekelijks heel hard gerepeteerd aan de voorstelling en uiteindelijk stonden ze met Samen Alleen, een prachtig montagevoorstelling, begin november dan toch echt in het theater. 

Acht theaterspelers schitterden in deze voorstelling, zes uit V6, één uit V5 en één van de sterren heeft vorig jaar al haar diploma gehaald. Bijzonder spannend was dat de spelers ook werden beoordeeld door een externe commissie, bestaande uit diverse professionals uit het theatervak.  
De getalenteerde leerlingen namen ons onder andere mee in het opvoeden van kinderen, verlies van geliefden en echtelijke ruzies – alles met humor en scherpe teksten.