Informatie voor groep 8

Binnenkort openen wij onze deuren voor leerlingen uit groep 8. Kom langs op onze:

  • Informatieavond donderdag 26 januari van 17.00 tot 21.00 uur. 
  • Informatiemiddag vrijdag 27 januari van 15.00 tot 18.30 uur.
  • Open dag zaterdag 28 januari van 10.00 tot 13.00 uur.

Bij de Informatiedagen gaan we werken met tijdsloten. De rector en de regent van het DB (de leerlingenraad) zullen je allerlei nuttige informatie vertellen over onze school.  Die voorlichtingsronde duurt ongeveer twintig minuten. Na afloop van die bijeenkomst in de aula kun je nog een wandeling door de school maken om het gebouw en de lokalen te zien, maar ook om vragen te stellen aan docenten en leerlingen. 

Bij de Open dag word je ontvangen in de aula en kun je je aansluiten bij een rondleiding door de school. Onze eersteklassers nemen je mee naar alle plekken van de school die je wilt zien. Zij zitten nu ongeveer een half jaar op Het Amsterdams en weten inmiddels alles over de school. Voor de Open dag hoef je je niet aan te melden, je kunt gewoon binnenlopen. Let op, er zijn dan geen voorlichtingsrondes.

Kom langs op Het Amsterdams Lyceum! We verheugen ons op je komst! Neem je ouders gezellig mee, zij zijn natuurlijk van harte welkom. 

Hieronder vind je de links waarmee je je kunt inschrijven voor een van de informatierondes op donderdag 26 of vrijdag 27 januari. Geef duidelijk aan of je met één, twee of drie personen komt. We kijken uit naar je komst!

Donderdag 26 januari: https://www.eventbrite.nl/e/510629575807

Vrijdag 27 januari: https://www.eventbrite.nl/e/510635864617

Let op! Nu de informatierondes op donderdag en vrijdag vrijwel ‘uitverkocht’ zijn, willen we je met nadruk zeggen dat je van harte welkom bent op de informatiedagen, óók zonder kaartje voor een informatieronde. 

De school is open en alle medewerkers staan klaar om je te ontvangen en al je vragen te beantwoorden. Dus schroom niet en kom gezellig langs op donderdag 26, vrijdag 27 of zaterdag 28 januari!

Je kunt hier ook onze brochure lezen met veel informatie over Het Amsterdams Lyceum.

Voor vragen kun je altijd mailen met de heer Winkel rwinkel@amsterdams.com of mevrouw Drosterij adrosterij@amsterdams.com.

We wensen je veel succes en plezier met het zoeken en vinden van een school die bij je past!

Lees hier de folders voor Fast Lane English, Trayecto Español en Corso Italiano.

Voor Het Amsterdams Lyceum heb je een VWO-advies nodig om je te kunnen inschrijven. Leerlingen maken een voorkeurslijst met 12 middelbare scholen. Als Het Amsterdams Lyceum je eerste keuze is, zet je onze school op nummer 1.

In april wordt via het centrale matchingssysteem bekendgemaakt welke leerlingen op onze school zijn geplaatst.

Hieronder staan de filmpjes die we hebben gemaakt over onze school!