Informatie voor groep 8

De Ontmoet & Groet sessies zijn goed bezocht en we vonden het erg leuk om je te ontmoeten.

Wist je al dat het nieuwe filmpje nu ook op de website staat? Bekijk het snel hieronder.

Omdat de maatregelen onlangs iets zijn versoepeld hebben we een nieuwe fysieke activiteit voor de leerlingen van groep 8 bedacht: Een wandeling door Het Amsterdams Lyceum!

Als je onze filmpjes hebt bekeken, onze folders hebt gelezen en onze website hebt gezien weet je eigenlijk alles over onze school. Toch snappen we dat je iets mist: Hoe voelt het om over de trappen en door de gangen van Het Amsterdams te lopen?

Om je een antwoord te geven op die vraag organiseren we zaterdag 5 maart Een wandeling door Het Amsterdams Lyceum. Als je écht denkt dat ons lyceum in de top 3 van je voorkeurslijst komt te staan, dan ben je van harte uitgenodigd om je in te schrijven voor deze wandeling.

Je loopt dan met een eersteklasser van onze school in een kleine groep een mooie route door de school en na ongeveer twintig minuten sta je met antwoord op bovenstaande vraag weer buiten op het Valeriusplein. Je ouders mogen helaas niet mee naar binnen, maar zij krijgen terwijl ze wachten een kop koffie.

Leuk als je komt!

Geef je hier op voor een wandeling door Het Amsterdams Lyceum!

Voor vragen kun je altijd mailen met de heer Winkel rwinkel@amsterdams.com of mevrouw Drosterij adrosterij@amsterdams.com.

We wensen je veel succes en plezier met het zoeken en vinden van een school die bij je past!

Klik hier voor de brochure van Het Amsterdams Lyceum.

Lees hier de folders voor Fast Lane English, Trayecto Español en Corso Italiano.

Voor Het Amsterdams Lyceum heb je een VWO-advies nodig om je te kunnen inschrijven. Leerlingen maken een voorkeurslijst met 12 middelbare scholen. Als Het Amsterdams Lyceum je eerste keuze is, zet je onze school op nummer 1.

In april wordt via het centrale matchingssysteem bekendgemaakt welke leerlingen op onze school zijn geplaatst.

Hieronder staan de filmpjes die we hebben gemaakt over onze school!