Inauguratie nieuwe rector

Vereniging en bestuur

Het Amsterdams Lyceum wordt in stand gehouden door een schoolvereniging. Bij de aanmelding wordt de ouders gevraagd lid te worden van deze vereniging Het Amsterdams Lyceum en vrijwel iedereen doet dat. Ook alle personeelsleden in dienst van de school zijn lid van de vereniging.

Het bestuur van de vereniging treedt op als toezichthoudend orgaan en is als zodanig samen met de schoolleiding verantwoordelijk voor de kwaliteit van het door de school geboden onderwijs en de doelmatige besteding van de financiële middelen.

Het schoolbestuur wordt in de algemene ledenvergadering van de vereniging gekozen. De ouders van onze leerlingen hebben op deze wijze een belangrijke invloed op het strategisch beleid van de school en het toezicht op de uitvoering daarvan.

Klik hier voor de gegevens van de bestuursleden, alsmede voor het overzicht van hoofd- en nevenfuncties van schoolbestuur en schoolleiding.