Inauguratie nieuwe rector

Gymnasium of atheneum

Na de eerste klas vervolgen de leerlingen hun VWO-opleiding op het gymnasium of het atheneum.

De gymnasiumleerlingen beginnen in de tweede klas met Grieks en Latijn. Beide klassieke talen zijn in klas 2 en 3 verplicht. Daarna kunnen de leerlingen voor één klassieke taal kiezen. In de tweede fase is daarnaast het vak klassieke culturele vorming (KCV) verplicht onderdeel van het gymnasiumexamen.
De atheneumleerlingen volgen in plaats daarvan culturele kunstzinnige vorming (CKV). In plaats van de klassieke taal doen zij examen in Frans, Duits, Spaans of Italiaans.
In de vijfde klas gaan alle leerlingen op excursie naar Rome. In de vierde klas wordt het cultuurhistorische programma van deze reis voorbereid. De vakken KCV en CKV spelen daarbij een belangrijke rol.
De gymnasiasten bezoeken in de tweede klas het archeologisch park Xanten (Duitsland) en in de derde klas gaan zij naar Trier, gedurende enige tijd de hoofdstad van het hele West-Romeinse Rijk.
Zowel het atheneum als het gymnasium kunnen worden uitgebreid met Trayecto Español, Fast Lane English of Corso Italiano.