Inauguratie nieuwe rector

Buitenlandse reizen

ROME

Een inmiddels ruim 30 jaar oude traditie vormen de Rome-reizen van gymnasium en atheneum 5.

Geen andere stad biedt zoveel mogelijkheden om in ruim een week kennis te maken met de vele cultuurstromingen die in Europa hun stempel hebben gezet.

VWO-5 gaat voor de herfstvakantie 8 dagen naar Rome. Het excursieprogramma wordt in VWO-4 grondig voorbereid tijdens de lessen KCV en CKV en in een projectweek op Wolkenland. Bovendien volgt een deel van de leerlingen vanaf de derde klas het vak Italiaans.

Zowel de antieke cultuur als de hoogtepunten van Renaissance en Barok vormen het doel van de excursies. Daarnaast is er vanzelfsprekend ruimte voor de romantiek van winkelen en pizza’s in de Romeinse najaarszon.

Onder leiding van deskundige en enthousiaste docenten bezoeken de leerlingen in groepjes onder meer de volgende bezienswaardigheden:

• Forum Romanum en Palatijn
  • De Keizerfora
  • Het Capitool en de Capitolijnse Musea
  • Colosseum, San Clemente, Ss, Quattro Coronati, Lateraan, S. Pietro in Vincoli
  • Het Marsveld (o.a. Pantheon, Piazza Navona, S. Ignazio, S. Maria sopra Minerva, Gesù)
  • Spaanse Trappen, Trevi-fontein, Quirinaal
  • De kerken rond het Stazione Termini